Aktuella produktioner

Tidigare produktioner

Här kan du läsa utförligare information om vissa projekt som även omnämns i CV.

" Kul. Det lilla ordet på tre bokstäver. Det är en stor och viktig drivkraft, man får inte glömma bort det. Man måste ha kul!"


 
 


Aktuella produktioner

Showreel
Anders Showreel är gjord i mars 2015. Du kan se showreelen här.
Där kan du också ladda ner den.
Here you can see and download the english version of Anders Showreel.

Ringaren i Notre-Dame
"Anders Sanzén skapte en nydelig og troverdig forestilling som den vanskapte Ringeren i Notre-Dame i samspill med Bo Platzack." "Vi kan like gjerne sitere en av 4.klassingene på vei ut etter forestillingen: - Fy sören, så spennende han rare mannen gjorde det." " Anders Sanzén var som et gummimenneske der han tok publikum med inn i Paris-gatene, ned under jorden, opp i kirketårnet og inn i den dramatiske historien om Quasimodo." "Grimaskongen. Anders Sanzén skifter roller og ansiktsuttrykk lynraskt under forestillingen."
Läs hela Östlandets Blads recension här. Läs många fler recensioner här.
Ringaren turnerar hösten 2019 i Sogn og Fjordane, Troms, Lörenskog och Telemark. Föreställningen blev inbjuden att spelas på Markedet for Scenekunst 2018. Läs mer på Markedets hemsida. Under 2018 turnerade Ringaren i Telemark och Vestfold fylke. Ringaren blev också inbjuden att spelas på teaterfestivalerna i Leksand i juli och i Fjaler i Sogn og Fjordane i september 2018. Under 2017 producerade Sanzén Produktioner tillsammans med Akershus Teater i Oslo föreställningen Ringaren i Notre-Dame. Premiären hölls den 2 september 2017 i Lilleström kulturhus. Föreställningen turnerade sen nio veckor i Akershus fylke under hösten. Sedan premiären t.o.m. 10 mars 2019 har Ringaren spelats 125 gånger för 12 133 människor. Anders spelar alla rollerna på scenen och Bo Platzack spelar alla instrument. Anders och Bo står även för regi, manus och musik. Peder Opstad var konstnärlig rådgivare under repetitionerna och Magne Gjeraker var tekniker. Ringaren har blivit invald att vara en del av Scenekunstbrukets repertoar i Norge. Föreställningen fick stående ovationer från publiken på kulturtorget 2018 i Molde. Denna version av Ringaren i Notre-Dame är en musikteaterföreställning med mycket hjärta ämnad för barn, ungdom och vuxna. Föreställningen baseras på Victor Hugos roman Notre-Dame de Paris från 1831 och berättar bl.a. om utanförskapet som är starkare än någonsin i dagens samhälle och som alla kan känna igen sig i. Läs mer om föreställningen här. Samtidigt fortsätter arbetet med att skapa en större version av Ringaren ämnad för en vuxen publik.
Under 2010 och 2011 arbetade Anders och Bosse för första gången med Ringaren. Flera provföreställningar spelades och föreställningen fick mycket fin kritik från ungdomar och vuxna. Föreställningen blev t.ex. inbjuden till 2011 års Markedet for Scenekunst i Sandefjord. Ur Östlandets Blads recension från en av 2011 års provföreställningar: "Vakkert og mörkt. ...Det var en stor og intim teateropplevelse. - Historien var så dramatisk og skuespillerne var meget dyktige. De klarte å leve seg inn i rollene og holde oppmerksomheten gjennom hele forestillingen, ble veldig rört av historien."
Trots detta lades projektet ner. Anders tog några år senare upp det igen och under 2016 började dom båda om med det på nytt.
Läs en äldre intervju med Anders om Ringaren i Notre-Dame i Östlandets Blad här.
Läs en äldre artikel om projektet i Östlandets Blad här.


Rasmus på luffen

Enmansföreställning. Succén fortsätter.
Föreställningen har sedan premiären 2010 t.o.m. 10 augusti 2018 spelats 700 gånger för 67 139 människor.
"I ett forrykende tempo forteller den svenske skuespilleren... ...der han imponerende nok spiller alle 18 rollerna selv. ...kjempeflink til å synge og kjempeflink til å spille to roller på en gang... Lørdag trollbandt han et publikum bestående av alt fra femåringer til bestemødre og bestefedre. Alle satt de med kulerunde øyne og fulgte Sanzéns oppvisning i kroppsmimikk, hukommelse og skuespillertalent."
Ur Östlandets Blads recension. Läs hela recensionen här. Läs fler recensioner här.

Rasmus är en liten pojke som bor på ett barnhem för övergivna
barn. En dag bestämmer han sig för att rymma! Han träffar Paradis-Oskar och tillsammans ger dom sig ut på luffen på spännande och roliga äventyr. Astrid Lindgrens folkkära berättelse Rasmus på luffen är ett drömprojekt för Anders som fick idén till att göra den som enmansföreställning redan 1997. Han har själv regisserat och producerat föreställningen.
Rasmus är en föreställning fylld av karaktärsspel, akrobatik, rörelse, mim, sång, musik, lust, galenskap, vemod, spänning och passion!
Anders spelar alla 18 rollerna på scenen. Bo Platzack är musiker.

Rasmus hade premiär i mars 2010 och efter det har Anders tillsammans med musikern Bo Platzack turnerat och spelat den för både unga och gamla i den kulturelle skolesekken och den kulturelle spaserstokken i Norge.
Föreställningen har spelats i de flesta fylkena i Norge: Akershus, Telemark, Vest-Agder, Aust-Agder, Vestfold, Östfold, Hedmark, Nordland, Nord-Tröndelag, Möre og Romsdal, Sogn og fjordane, Troms och Finnmark. Läs bloggen från turnén här. Sommaren och hösten 2012 turnerade föreställningen i Sveriges Folkets Hus och Parker. Det blev en framgångsrik turné där 44 föreställningar spelades från Piteå i norr till Lomma i söder.
Föreställningen har blivit mycket omtyckt av både ung som gammal. Rasmus blev under 2011 inbjuden till kulturtorgen i Möre og Romsdal (stående ovationer från publiken!), Vestfold, och Nord-Tröndelag (även i Östfold men där var de tvungna att tacka nej pga andra jobb). Föreställningen blev även inbjuden att spelas på Markedet for Scenekunst i Sandefjord 2010 och valdes efter det in i Scenekunstbrukets repertoar. Läs mer på Scenekunstbrukets hemsida. Vintern 2013 repeterades skådespelaren Jan-Egil Engnes och musikern Wilhelm Stöylen in i föreställningen. Detta för att kunna bemöta det stora intresset för Rasmus och för att avlasta Anders. Föreställningen har alltså kunnat spelats på flera ställen samtidigt! Jan-Egil har spelat Rasmus 38 gånger för 3525 människor.

Mästerkatten
Succén fortsätter. Föreställningen har spelats runt om i hela Norge och Sverige sedan 2005.
Under 2010 spelades Mästerkatten bl.a. på Svalbard.
"Det här är fysisk teater när den är som bäst."
Ur Dala-Demokratens recension.
2008 var Mästerkatten den näst mest spelade föreställningen av alla i Norge!

Anders spelar bl.a. rollen som Mästerkatten. Läs recensioner och artiklar.
"Mesterlig Mesterkatt. Gang på gang kaller trioen på smilene."
Ur Telamarksavisas recension.


Sommaren och hösten 2008 genomfördes en stor Sverigeturné där 66 olika städer och folkets hus och parker besöktes.
Läs bloggen från Sverigeturnén.

Sedan premiären 2005 t.o.m. 18 juli 2018 har Anders spelat Mästerkatten 444 ggr för 46 288 människor!
Mästerkatten är en lekfull föreställning som blandar mim, sång, karaktärsspel, dans och akrobatik.
Föreställningen har arbetas fram och skapats av de tre skådespelarna tillsammans med regissören Torgunn Wold Platzack och Torgunn produksjoner.

Mästerkatten är en familjeföreställning som passar alla åldrar. Både barn som vuxna.
Dom andra skådespelarna i ensemblen är
Bo Platzack, Jan-Egil Engnes och Pia Eriksson.

Affisch: Berte Hove.


Mästerkatten har blivit så populär att en ny ensemble repeterats in i de tre rollerna.
Detta för att kunna spela föreställningen parallellt på olika platser i Norge och Sverige. Totalt, allt som allt, oavsett ensemble har Mästerkatten t.o.m. 18 juli 2018 spelats 489 gånger för 50 865 människor. Foton: K72.

Flickan och Vargen
En kortfilm baserad på folksagan "Rödluvan och Vargen".
Filmen spelades in i Sundsvall under 2006 i regi av Eva Månsson och hade premiär på Göteborgs filmfestival 2008.
Anders spelar huvudrollen som Vargen i denna stumfilm i svartvitt.
Produktionsbolag: Roadside Picnic.Klicka på bilden för att ladda hem ett klipp från Flickan och Vargen.

(Windows Mediaplayer, 11,2 MB )

 

upp